Георги Василев: Проблемите пред България си остават – трудно създаваме и реализираме голови положения

Георги Василев: Проблемите пред България си остават – трудно създаваме и реализираме голови положения

футбол 0 Comment 18

Легендата на българския футбол Георги Василев коментира пред ТОПСПОРТ представянето на националния отбор в контролата с Казахстан, спечелена от “лъвовете” с 2:1. Гочето сподели какви са проблемите пред “трикольорите” и разкри дали вижда някакво израстване в отбора след тези две срещи. Специалистът добави, че е важно за тимът да изиграе поне още една контролна среща преди началото на официалните мачове през септември.

Какво е мнението Ви за представянето на българския национален отбор в контролата срещу Казахстан?

– Първото полувреме беше доста добро. Имахме игрово предимство, владеехме повече топката. Личи си обаче, че няма острота и агресия пред противниковата врата. Трудно се създават положения. За мен първото полувреме беше по-доброто за нашия отбор. Видяха се някои добри комбинации. Българите играха дръзко и със самочувствие. Втората част беше коренно различна. Дадохме инициативата на Казахстан. Те създадоха няколко опасности пред нашата врата, вкараха и гол след наивна грешка в защитата. Може бе единствената голова атака дойде в края на мача, когато вкарахме и победното попадение.

Определено има какво да се иска и да се желае от играта на България. Най-вече що се отнася до създаване на реални голови възможности. От тази гледна точка, картината беше много бедна.

Leave a comment

Search

Back to Top